Activitati organizabile

Salina Targu Ocna
Salina Targu Ocna – Situata la doar 15 km de Onesti, in localitatea Targu Ocna, aceasta salina reprezinta un inedit punct de atractie, de relaxare si nu in ultimul rand un veritabil centru de recuperare si sanatate, 100 % natural.
Pe langa activitatea de productie, la Salina Targu Ocna se desfasoara si activitatea de turism. Actuala baza de agreement, amplasata la 240 m adancime, ofera conditii optime pentru : relaxare, miscare pe terenurile de minifotbal, baschet, tenis de masa si tratarea afectiunilor respiratorii.
Tot aici se afla : Biserica “Sfanta Varvara” , singura biserica din Europa construita aproape integral din sare; Muzeul Sarii; lacul cu apa sarata si cascada; terenuri de sport si spatiu pentru gimnastica; spatii de joaca pentru copii; bufet; cabinet medical. Temperatura in subteran este de 12-13 grade. Program acces vizitatori: Zilnic (inclusiv sambata si duminica): 07.00-17.
Monumentul Eroilor si Manastirea Magura Ocnei
Monumentul Eroilor si Manastirea Magura Ocnei se afla pe Dealul Magura din Targu Ocna.
Biserica manastirii poarta hramul Inaltarea Domnului, sarbatorita in fiecare an, la 40 de zile dupa Invierea Domnului.Cea dintai atestare locala despre acest locas este din anul 1655, cand Salomeea, fica lui Constantin Donose din Darmanesti isi daruieste partea sa de mostenire Schitului de la Ocna, construit din lemn la 1653.
Statiunea Slanic Moldova
Statiunea Slanic Moldova – Pentru Statiunea Slanic Moldova potentialul il constituie calitatea apelor minerale, inalta lor valoare terapeutica si capacitatea corespunzatoare a debitelor, appreciate ca reserve ce imprima statiunii un profil balnear de tratament al afectiunilor digestive, ale glandelor anexe, ale aparatului respirator, boli de nutritive si metabolism.
Existenta factorilor terapeutici naturali de cura conduce la organizarea celor trei tipuri de asistenta medicate: profilactica, curative si recuperare functional.
  • Parcul din Slanic Moldova – o oaza de liniste si relaxare in mijlocul naturii.
  • Cheile si cascada Slanicului – fac parte din traseul “300 de scari”
  • Trasee montane: cel mai usor si mai recomandat fiind traseul “300 de scari”
  • Biserica Catolica din Slanic Moldova – impresioneaza prin arhitectura avangardista.
Biserica lui Stefan cel Mare din Borzesti
Biserica lui Stefan cel Mare din Borzesti – Aici s-a nascut si a copilarit Sfantul Stefan cel Mare. Domnitorul Stefan a mostenit mosia de la Borzesti din mosi-stramosi. Biserica din Borzesti poarta hramul Adormirea Maicii Domnului si a fost construita din initiativa lui Stefan Cel Mare intre 9 iulie 1493 si 12 octombrie 1494. Stefan cel Mare a ridicat biserica impreuna cu fiul sau, Alexandru-Voda. Biserica din Borzesti a fost construita de Sfantul Stefan cel Mare (+1493), in amintirea prietenului sau din copilarie, Gheorghita, omorat aici de catre tatari. Biserica are o clopotnita din lemn de stejar in stil maramuresan acoperita cu sindrila .
Manastirea Bogdana
Manastirea Bogdana – este situate la 14 km de Onesti, pe Valea Trotusului, intr-o zona atat de cunoscuta prin legendara intamplare de la Borzesti, din timpul copilariei lui Stefan cel Mare si Sfant.
Manastiri din zona Neamt
Manastiri din zona Neamt – O mare parte din manastirile din Moldova sunt amplasate in zona Neamt, semn al bogatiei spiritual al locuitorilor judetului. Aceste manastitri din Neamt sunt impresionante din toate punctele de vedere, atat religios dar si turistic sau artistic.Manastirile din Neamt detin o impresionanta colectie de obiecte de cult, broderii inestimabile, tesaturi si alte obiecte de cult si artistice.
  • Manastirea “Stefan cel Mare” de pe Muntele “Bolovanu”
  • Cale de acces: din satul Cerdac se urmeaza un drum forestier de 6 kilometri pentru a ajunge la manastire.
  • Zona Valea Uzului situata la 12 kilometri vest de orasul Darmanesti.